Våra aktiviteter

VerksamhetRFSLFoto: William Stenvall Zetterström

RFSL Jämtland Härjedalens arbete består bland annat av social verksamhet, informationsverksamhet i skolor eller andra organisationer, verksamhet för sexualhälsa och politisk påverkan.

Social verksamhet

En av våra mest populära aktiviteter är vårt regnbågscafé på Edenbos konditori i Östersund sista torsdagen varje månad. Dit är du välkommen att umgås med andra hbtqi-personer, fika och bara hänga. Ibland har vi vissa teman för regnbågscafét eller är på nån annan ort i länet.

Vi har även andra aktiviteter då och då. Det kan till exempel vara kubbspel, mellokväll eller drag-workshop.

Enklast att se vad vi gör är att titta i vårt kalendarium eller följa oss på sociala medier.

Newcomers

Newcomers is a social platform and a network for LGBTQI refugees and LGBTQI migrants in RFSL Jämtland Härjedalen who meet regularly and find activities based on participant’s wishes. Read more!

Newcomers is a social platform and a network for LGBTQI refugees and LGBTQI migrants in RFSL Jämtland Härjedalen who meet regularly and find activities based on participant’s wishes.

Stolta föräldrar

I vårt samhälle är heterosexualitet och en biologistisk uppfattning om kön norm. Även föräldrar kan behöva ha en komma-ut-process. I nätverket för Stolta Föräldrar möts föräldrar, far- och morföräldrar eller andra vuxna närstående till unga hbtq-personer för att utbyta erfarenheter och få kunskaper om hbtq.

Ta kontakt med lillan.wessen@jh.rfsl.se om du har frågor om nätverket.

Informationsverksamhet

Vårt mål är att få till ett öppet och inkluderande samhälle. En viktig del för att komma dit är att informera om hbtqi och normer. Vår avdelning informerar om det runt om i länet på skolor och i andra organisationer.

Är du intresserad? Läs mer här!

Vi finns även på vissa event i länet för att informera om vår avdelning och hbtqi. Du kan bland annat se oss på Storsjöyran och Åre höstmarknad.

Testpoint JH – vår testmottagning

Testpoint JH ger dig möjlighet att enkelt ta ett hiv/STI-test och få ett snabbt svar. Det kostar inget och du kan vara helt anonym.

Testet görs i RFSL Jämtland Härjedalens lokaler, på Kyrkgatan 45 i Östersund. Det är inte kopplat till sjukvården.

Vår testmottagning har öppet för drop-in varje onsdag kl. 17.00 – 19.00.

Det går även att boka tid dagtid på vardagar. Det gör du på denna sida: https://rfsljh.kaddio.com/booking/cal/testpoint-jh

Läs mer på https://jh.rfsl.se/stod-och-halsa/testpoint-jh/