Mer aktiviteter till communityt!

RFSLFoto: Henrik Hedman

Mötesplatser och aktiviteter är något som efterfrågas bland RFSL Jämtland Härjedalens medlemmar. Psykisk ohälsa bland yngre och äldre hbtqi-personer är ett problem som förhoppningsvis kan förebyggas av sammanhang att vara med i.

– Mitt mål är att vi ska nå ut till fler, framför allt utanför Östersundsområdet, och att vi lyckas skapa stabila sammanhang som kan finnas kvar även när min projektanställning är slut, säger Emma Roberg som anställdes som aktivitetskoordinator på RFSL Jämtland Härjedalen under sommaren.

Emma ska jobba med att skapa aktiviteter och mötesplatser för hbtqi-personer och har rivstartat med flera regelbundna aktiviteter i lokalen i Östersund samtidigt som flera aktiviteter runtom i länet också är färdigplanerade. Målet är att finnas mer i hela länet och skapa mer för unga och äldre, men det kommer att finnas något för alla.

– Det är förstås beroende av att människor ute i länet hjälper mig, men det är jag inte ett dugg orolig för. Hela Jämtland Härjedalen är fullproppat med varma, kreativa och engagerade människor, och jag ser så mycket fram emot den här hösten, säger Emma.

Redan nu har “Kryp Inn” och ”Måndagsrum” startat. “Kryp Inn” är för de minsta och deras följeslagare klockan 12-15 på måndagar. “Måndagsrum” är varje måndag klockan 15-21. Emma kommer finnas på plats och det är en plats att bara hänga där du kan starta veckan med stickning, kaffestund, brädspel, plugg, jobb, prat, läsning eller bara sitta ner en stund. Även höstlovet är inplanerat med aktiviteter runt om i länet då RFSL JH ska turnera runt med hoppborgar. Det handlar i grunden om att skapa aktiviteter och ställen som är trygga för hbtqi-personer.

Har du idéer så hör av dig och hjälp till att utveckla RFSLs verksamhet framåt hör av dig till Emma.