Medlemsrekord

RFSL

Återigen slog vi i RFSL Jämtland Härjedalen medlemsrekord vid årsskiftet och står nu ännu starkare som den största avdelningen i Sverige.

Under 2022 slogs rekord i medlemsantal för RFSL Jämtland Härjedalen, då med hela 471 medlemmar vilket är mer än en fördubbling.
Under åren 2021–2022 ökade medlemsantalet från 1,5 personer per 1000 invånare till hela 3,5 personer. Med denna otroliga ökning gör det oss till den fortsatt största RFSL-avdelningen i Sverige sett till invånare och klivet ner till den näst största avdelningen ökar.

Vi ser fram emot ett nytt verksamhetsår med en nytänkande, inspirerad och effektiv styrelse med spridning i ålder, erfarenhet och fokusområden. Med övertygelse om att vi tillsammans kan uppnå mycket för länets hbtqi-personer och allmänheten jobbar vi vidare.

– Jag är jättestolt över den ökning som vi kan se i statistiken, men vi är inte klara. Min förhoppning är att vi genom detta kan påvisa vikten av inkludering och ökat fokus på frågor kring hbtqi-personer och deras välmående i politiska sammanhang i Jämtland Härjedalen, säger Rebecka Bergerstam, nyvald ordförande.

Du som medlem är viktig och är du inte medlem än är det lätt ordnat på vår hemsida.